Chaplins Katthem Stänger – Mer Info

Q: Varför Stänger Ni?

A: Vår grundare och eldsjäl Zarah har länge levt med kroniska smärtor efter en whiplashskada, hon lider också av flera andra åkommor (ADHD, sömnbrist, B-vitaminbrist m.m.) och hennes kropp har börjat säga ifrån så mycket nu att hon inte orkar att driva verksamheten vidare på ett bra sätt. Hennes sambo Bengt tröttnade redan för något år sedan på att efter jobbet komma hem och jobba vidare men med katthemmet, och andra fritidsintressen och allmän ork och lust blev lidande. Vi har under hösten blivit allt mer utmattade och det har gått ut över vår relation och vi har inte heller orkat driva katthemmet som vi borde. Bl.a. har vi inte orkat ta emot besök från intresserade köpare vilket lett till att vi har ett antal ungar kvar som börjar bli 5-6 månader gamla nu helt i onödan.

Vi har länge försökt bygga upp ett ”skyddsnät” av volontärer och praktikanter som ska kunna avlasta oss och det har börjat bära ordentlig frukt först i år och det var lite för sent och att introducera nya kostar såklart på även det. Till syvende och sist så är det ändå vi som ska sköta all administration, kontakter med köpare, sponsorer och myndigheter och utbilda och hålla koll på allt och alla och även om vi slapp städa och tömma lådor många dagar så var det ändå en börda.

Q: Vad Händer med Katterna?

A: Det 15-tal katter vi har kvar i katthemmet kommer att placeras om till kontakter vi har. Kattungarna kommer i möjligaste mån att hållas ihop kullvis eller mer, ingen kommer att placeras ensam. Katterna kommer att avyttras enligt samma principer som vi alltid följt och de kostar samma pris som alltid. Ingen kommer heller att avlivas. Katter som vi inte hittar hem åt genom vårt kontaktnät kommer att tas hand om av andra kattverksamheter i länet.

Q: Vad Händer med Chaplin & Silver?

A: Båda våra egna katter kommer att bo kvar med oss. Vi är eventuellt sugna på att behålla ett par av ungarna vi har inne nu också när de är gamla nog att leva utan sina syskon.

Q: Vad Händer med Kattungen Alice?

A: Alice kommer att flytta till tjejen som tog hand om henne från början och vi kommer se till att hon får den sjukgymnastik och vård hon behöver framöver. Vi kommer såklart att posta uppdateringar!

Q: Hur Blir det Med Ansvaret Ni Sa Att Ni Tar För Alla Era Katter?

A: Vi lägger ner katthemmet men inte oss eller vårt engagemang i katterna, inte minst de katter som en gång varit våra. Vårt åtagande och er skyldighet enligt våra avtal kvarstår.

Q: Hur är det med Ekonomin?

A: Vi räknar med att gå ur det här med c:a 0:- på kontot. Vi har en del utestående att betala men också en del saker att sälja av och inkomster på gång. Vi kommer att fullgöra alla åtaganden om det så får komma ur våra egna plånböcker.

Den som så önskar får gärna donera en slant även i fortsättningen – det kommer att gå till de katter vi hjälper utan katthem och i lite mindre omfattning framöver.

Q: När Ska Allt Vara Avvecklat?

A: Så snart som möjligt ska i alla fall katterna vara borta härifrån.

Q: Kan Jag Köpa Eller Få Saker Av Er?

A: Vi återkommer om det, vi kommer göra oss av med mycket saker, en del med en prislapp, annat skänker vi bort. Hör av dig om du är intresserad av något speciellt.

Q: Vad Kommer Ni Göra Framöver?

A: Vila! Ta hand om varann! 🙂

Såklart blandat med lite allt möjligt annat. Inget är 100 bestämt men vi kommer att behålla fångstverktyg, chipscanner och klippa klor kommer vi såklart att göra. Det finns mycket vi kan hitta på och bli inblandade i utan att behöva ta ett fullt ansvar för katterna i fråga. Det finns också andra verksamheter och personer i vårt kontaktnät som vi kommer att stötta i mån av möjlighet. Vi kommer också att jobba med våra befintliga jourhem och placera ett mindre antal katter hos dom.

Q: Jag Är Jourhem Åt En Av Era Katter – Vad Händer Nu?

A: Vi kommer troligen också att fortsätta att driva/behöva jourhem för det mindre antal katter vi kommer att ägna oss åt framöver. Vi kommer annars att att hitta en lösning från fall till fall beroende på ditt önskemål. Kontakta oss!

Q: Kommer Ni Att Öppna Katthemmet Igen i Framtiden?

A: Den som lever får se 🙂 Det känns inte så nu men vi har ju möjligheterna kvar om t.ex Zarah skulle börja bli väsentligt bättre igen. Eller om vi kan formera en ”hård kärna” av folk som vill och kan arbeta lika mycket som vi gjort över en längre tid.