Såhär Adopterar Du

Vi vill i första hand att du läser igenom det mesta av vår F.A.Q som finns under samma meny som den här sidan men här är en överblick över hur vi vill att det går till när du adopterar en katt från oss.

Viktiga punkter i sammandrag

 • Ej ensam kattunge i ett hushåll p.g.a stor risk för problem. Lösningar finns om man bara vill ha en katt i hushållet. Kontakta oss.
 • I pris för adoption 2 000:- (unge) / 1 200:- (vuxen) ingår saker värda minst det dubbla (vaccination, avmaskning, märkning, vet.koll samt kastration (vuxen)).
 • Katt från oss måste kastreras (unge) eller är kastrerad (vuxen) och får ej avlas på p.g.a. oklar genetisk bakgrund.
 • Vi prövar de som vill adopteras lämplighet och säljer bara till bra hem. Inget att vara orolig för eller som är särskilt svårt, men du ska veta om det :) Allt för kattens bästa!
 • Du kan besöka oss närsomhelst och bli godkänd för att tinga även om vi inte har några leveransklara katter som passar er just då. Det viktigaste är att vi får träffa er och godkänna er för adoption.
 • Vi hjälper dig att hitta rätt katt för dig, inte bara baserat på hur den ser ut! Det är ju minst lika viktigt att den passar in i din familj och mot dina önskemål om vilken sorts katt du vill ha, eller hur? 🙂
 • Våra katter är hittekatter och är sociala/tama i varierande grad en del behöver mer jobb än andra för att bli trygga med dig, medan de flesta är mycket trygga och keliga. Vi <3 dig som vill ta en av våra blyga/skygga katter, de behöver dig!
 • När du bekantat dig med informationen på denna sida och gärna även vår F.A.Qkontakta oss, helst via privatmeddelande på vår Facebook-sida och boka ett besök. Vi bokar vanligen besök efter 17 på vardagar och mellan 13-20 på helgerna, andra tider kan ibland vara möjliga, fråga!

10001284_10151962543062377_911520839_n

Hur går allt till?

Ett litet försök till överblick över hur det typiskt fungerar vid adoption av katt från oss:

 • Ni tar kontakt med oss via Facebook (vi föredrar!), mail eller telefon och berättar lite om vilka ni är och vad ni söker. Vi skickar länk till den här sidan och/eller vår F.A.Q. och svarar sedan på frågor via nätet/SMS/telefon.
 • Ni kommer hit för att träffa oss och katterna en eller flera gånger. Vi hjälper dig att hitta en katt som passar din familj och önskemål inte enbart utifrån dess utseende. Räkna med att besöket tar minst 60-90min.
 • Ni bestämmer er för en katt som tingas, avgift 500kr (”handpenning”). Vuxna kan i vissa fall adopteras direkt.
 • Vi håller er underrättade om kattens/ungens status och framsteg, ni får komma på besök så ofta ni vill. Vi förväntar oss att ni intresserar er för er katt fram till dess ni får hem den.
 • Vi kommer hem till er och levererar katten, samtidigt får vi en koll på att ni har en bra miljö för katten. (Slut)betalning sker via kontant, kort, PayPal, Swish eller PayD. Leverans sker vid en tidpunkt vi kommer överens om. Vi vill att ni har möjlighet att vara hemma heltid åtminstone de två första dagarna katten är i sitt nya hem. Undantag finns då vi inte levererar (avstånd).

Vårt system vid stort intresse

När kattungar släpps för tingning så blir det oftast högt tryck av intresserade. Här förklarar vi våra riktlinjer för tingning och godkännande av adoptörer.

 1. Först-till-kvarn gäller som huvudprincip.
 2. Man måste vara eller bli godkänd som adoptör av oss.
 3. Vi förbehåller oss rätten till avsteg från detta baserat på situation, det är inte skrivet i sten, utan riktlinjer. Många oförutsägbara situationer uppstår som inte går att täcka med en benhård policy. Det slutliga avgörande ligger alltid hos oss.

Variant 1: Ni besöker oss närsomhelst och pratar en stund och blir godkända, den statusen behåller ni sedan i ett års tid. Ni kan då reservera en katt som verkar intressant för er i 48h. Under den perioden måste ni ta er hit för att träffa katten och ett nytt samtal med oss om hur den passar in mot era önskemål, annars blir den återigen öppen för tinging,

Variant 2: Ni besöker oss, blir godkända och tingar en katt vid samma tillfälle. Ni kan då även kostnadsfritt reservera en katt 48h för att skapa betänketid. OBS! Med denna variant finns alltid risken att den katt ni är intresserad hinner bli tingad före ni kunnat träffa den och oss.

Tingningsavgift skall erläggas inom 48h från det ni har meddelat att ni bestämt er för en katt. Om så inte skett släpps katten till nästa intresserade i kö. 48h-betänketiden är samma som tid för att erlägga tingningsavgiften, det är alltså inte 96h totalt.

Avsteg från ovanstående förekommer och är helt vårt beslut.

Skänk en minuts eftertanke på detta 🙂

Adoptera Vuxen

Du som kommit hit ner – imponera på oss och när du kontaktar oss (igen) och visa för oss att du läst hela sidan genom att skriva ”Chaplin är kung” i ditt meddelande till oss 🙂