Katthemmet

Generellt

Katthemmet finns i ett inrett f.d kallförråd mellan kedjehusen i området där vi bor. I anslutning till det stora kattrummet (20kvm) så finns en numera inredd redskapsbod (7kvm) som fungerar som karantän. Vi har också en ”medicinisolering” med plats för 2 katter som vi på order av veterinär skall kunna hindra från att vara aktiva/klättra under läkning eller behandling.

ritning

Klicka för större

Utrustning

Både kattrummet och karantänen är utrustade med kameraövervakning som vi kan koppla upp oss till vart vi än är. I kattrummet finns också kyl/frys, microvågsugn, TV med akvarie-DVD, dagsljusbelysning, många hyllor och klösträd som katterna kan ligga på eller hoppa emellan. Dagsljus kommer också in via fönster mot karantänen samt genom öppen dörr på framsidan under den varma årstiden.

Karantänen är lite mer spartanskt inredd för att vara lättare att sanera och med färre möjligheter att gömma sig på. Dock finns mjuka liggplatser och klösträd att klättra upp i även där.

Dörren mellan kattrummet och karantänen kan stängas helt eller stängas med gallergrind. Det senare använder vi när katterna i karantänen skall integreras med de andra i kattrummet så att de får bekanta sig mer med varann före vi öppnar helt.

Ett flertal vattenfontäner och foderautomater finns i de olika utrymmena och på olika plats/höjd.

Direkt utanför kattrummets dörr mot resten av huset är en groventré och tvättstuga.

Sommaren 2014 byggdes också en kattrastgård i anslutning till rummet så dom katter som vill har möjligheten att leka ute i gräset utan risk.