Försäkringar

Generellt

Flera bolag säljer försäkringar som i själva verket döljer Agria i bakkant, det syns på pappren ni får sedan (bl.a. från Länsförsäkringar som äger Agria). Folksam, If och Valand är exempel på bolag som har egna försäkringar fristående från Agria. En helförsäkring av en katt med högsta nivåerna som går att köpa och med medicinskydd etc ligger på c:a 900:-/år. Om din katt blir sjuk så flyger tuselapparna nästan vad det än gäller. Blir det operation och att den skall ligga inne med övervakning några dagar så pratar vi tiotusenlappar utan vidare. Att inte betala de 900:- kan tvinga dig att avliva din vän som egentligen skulle kunnat bli återställd och därför rekommenderar vi att hålla katten försäkrad utan minsta tvekan, gäller även innekatter då de även kan göra sig illa och få sjukdomar!

Försäkringen brukar gå att betala månadsvis med autogiro och det blir då runt 85:-/månad.

Som med alla försäkringar kan du välja nivå på självrisk och maxbelopp och de siffror vi anger som riktvärden ovan är för max skydd men standardnivå på självrisk. Man kan minska självrisken med högre premie men räkna då i alla fall med en dubbling av försäkringskostnaden.

När

Vi rekommenderar att ni beställer försäkringen i samband med att ni tingar en katt hos oss. Detta med anledning av att det är 20 dagars karens på sjukdomsdelen av försäkringen. Huskatter behöver inte veterinärbesiktigas för att få en försäkring, det gäller endast raskatter.

Vi har nu också sedan ett samarbete med Agria och alla katter hos oss och i våra jourhem är försäkrade. Du bestämmer om du vill ta över försäkringen när du adopterar katten från oss, en stor fördel med det är att du slipper karenstiden på sjukdomsdelen. Fråga oss mer om försäkringar när vi träffas!

Omfattning

Kontrollera noga vad försäkringen täcker och inte och vad olika tillägg medför. Det kan vara lätt att göra fel hos vissa bolag och konsekvensen kan vara att du tror att du betalar för en försäkring som du inte riktigt har, inte som du trodde i alla fall. Kontrollera, omfattning, undantag och friskrivningar. Vissa fel som t.ex. patellaproblem (höft) täcks bara om katten försäkras före den är 4 månader gammal.

Måste katten vara märkt för att jag ska kunna försäkra den?

Nej. När du tecknar en försäkring finns ofta ett fält för att fylla i eventuella chip- eller tatueringsnummer, detta är inte obligatoriskt. Vi rekommenderar att ni senare kompletterar med märkningen till försäkringsbolaget och det brukar också berättiga till en viss rabatt på försäkringen!

Katter du köper från oss har alltid minst en sorts märkning.

Vår Ståndpunkt

Vi vill att våra katter hamnar hos familjer som ser dom som vilken familjemedlem som helst och att det ska vara lika naturligt att försäkra den som att försäkra sina barn, bil eller hem. Vi vill inte att ekonomi ska behöva vara i vågskålen för om din pälskling ska kunna blir frisk och fortsätta vara en del av ditt liv. Om du inte har obegränsade ekonomiska resurser och viljan att ta av dom för att lägga på din katts vård så ser vi försäkring som en självklarhet. Glädjande nog så tar de flesta av våra köpare över vår försäkring 🙂