Jourhem

Vi behöver alltid olika slags hem, vi brukar göra lite skillnad på dom beroende på åtagandetyp.

Alla typer av hemplaceringar

Du står för mat, sand, miljöberikning, leksaker och normal daglig omvårdnad.

Vi står för råd och stöd samt all veterinärvård.

Vi uppskattar mycket om du under tiden sponsrar oss genom att försäkra katten/katterna du har (c:a 80:-/månad).

Akut-/karantän-/läkhem kan få hjälp med att låna nödvändig utrustning såsom kattlådor, matskålar, transportbur, mat och sand etc av oss för att komma igång snabbt.

Jourhem

Ett jourhem öppnar sig för att ta emot en katt/ flera katter över en lite längre tid, oftast minst 3 månader, gärna 6 eller mer. Katter som behöver komma ut i jourhem är ofta blyga/skygga eller trivs inte att bo med andra katter i katthemmet. Att vara jourhem kan också vara ett sätt att prova att ha katt på. Jourhemmet har alltid förtur att köpa katten av oss.

 Akuthem eller karantänhem

Ett akuthem är stand-by för att med kort varsel kunna ta emot en katt för en kortare tid, max 2v i väntan på en ledig plats i karantän eller jourhem. Akuthemmet hjälper till att jämna ut toppar för oss, vi kan bara ha ett max antal katter inne samtidigt, akuthemmet kan hjälpa oss maximera det antal katter vi kan ta hand om. I övrigt gäller också samma som för karantänhem, se nästa stycke.

Ett karantänhem tar emot en katt som behöver sitta i karantän i väntan på att bli veterinärbesiktigad. Vi har en karantän i katthemmet men den är också en trång sektor för oss eftersom om den är full så kan vi inte ta emot fler katter även om det finns plats inne i katthemmet. Karantänhemmet får inte ha egna katter alternativt ha möjlighet att isolera karantänkatterna från sina andra djur.

En toalett, en stor garderob, uppvärmt garage, uterum och altan är exempel på utrymmen som kan fungera som karantän. Ska vara minst 2m² och 1.90cm i höjd.  En katt ska inte behöva sitta i karantän mer än ett par veckor men det kan bli längre beroende på dess skick.

Läkhem

Erfarna kattägare som ställer upp som läkhem åt t.ex skygga katter blivit kastrerade. Katten/katterna bor hos dig tills de läkt, typiskt 10 dagar. Läkhemmet får inte ha egna katter alternativt ha möjlighet att isolera katterna från sina andra djur.

Hur Gör Jag nu?

Blivande jourhem går igenom samma utvärdering och hembesök som den som vill adoptera katt från oss. Läs på sidan om adoption och kontakta oss sedan för ett besök i katthemmet. Vi pratar då igenom vad ni kan, har att erbjuda, vill göra och så bestämmer vi nästa steg tillsammans.